Om väder o sånt

Mmm, det var ett tag sen jag hörde av mig - till trots välvilliga ambitioner till en början. Har inte riktigt fungerat som jag ska senaste tiden, med vissa anpassningsproblem och allmänt hängig under tropisk hetta och fukta. The horror, the horror of tilltrasslade lakan som snärjer sig kring fuktig kropp , mygg i skytteltrafik inom retsamt hörhåll (bssss....bssss.....bssss) - svårfångade jävlar - och efterföljande (sömn)druckna morgnar. Men, detta om detta. Jag förstår hursomhelst att även om mina väderproblem kan få viss empati från ett värmeslaget Sverige, så lär mina upprepade blogginlägg i ämnet snart bli uttjatade.

Jobbet rullar på, med vissa problem att få info centrumet rullande med dynamisk fart. Big meeting nästa vecka. Och snart web-site aktiv. Men annars allt som vanligt.

Jag tror jag har sett den vackraste kvinnan...jag någonsin sett. Settle down, alla beundrare, jag är inte bortlovad än ;) Hon är i min ålder, svart hår, med grace (walks like an angel), skönhet, två ungar och en svartsjuk abkhazisk äkta man. Så, admiration from afar! Jag börjar dock  bli, till trots min objektifiering av en person jag knappt känner, outhärdligt irriterad med den rådande macho-kulturen här. Om en snubbe rör en annan snubbes snubba, om än bara i dans, så ska ärmarna rullas upp. Om en snubba är skild, hoppar över skaklarna, eller ens bara pratar med en annan utöver det artighetskutymen kräver, så blir hon gärna utstött. Det är ok för männen att hångla upp en besökande ryska, men för kvinnorna att hänga med en turist av motsatt kön....- nejnejnejnej. Vaktstyrkor av kusiner, bröder och pojkvänner kring det flickbehängda dansgolvet, ser till att inget otillbörligt sker. Jag pratar inte av egen erfarenhet - jag hänger mest på rummet mitt - men att bara känna av det korkat stolta sinnelaget hos vissa här gör en förbannad (och frustrerad).

Det finns givetvis fördelar med en sånt här system, typ tryggheten av att veta vad man är och hur man ska bete sig, men just nu befinner det sig hursomhelst inte i balans. På andra platser (vår gender-specialist gav sitt hemland  Armenien som exempel) så hålls liknande familjestrukturer hjälpligt, ytligt på plats samtidigt som prostitution, trafficking, etc. ökar i proportion med ekonomisk utveckling och dubbelmoral. Och även om det än så länge hycklas ganska lite i ABK; man måste t.ex. ta sig över till andra sidan gränsen för att förlusta sig med förtappade flickor, så befinner samhället befinner sig naturligtvis, as always, i en förändringsfas. Snabba pengar, snabba bilar ses redan som det omedelbara uttrycket för lycka. Utan ett demokratiskt, kritiskt granskande samhälle som kan dämpa åtföljande rovgirighet, så lär en macho-kultur följas av en annan, sämre, utan stolthet whatsoever. Därmed inte sagt att det inte finns undantag; några NGOs som arbetar för det civila samhällets uppbyggnad, studenter på (förhoppningsvis) tillfällig sejour på utländska universitet, välmenande biståndsarbetare - upplysning kring hörnet.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ge inte upp henne CG! Men var smart...and WATCH YOUR ASS! Tredje kvallen i Nairobi nu och stortrivs! Skickar mail snart istallet!
KRAM

2006-08-05 @ 21:52:21
Postat av: cg

Men när kommer man att få läsa om dina äventyr? NÄR?

2006-08-06 @ 14:43:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback