The Running Man

Kom just in fran en loptur och det kanns bra. Losslappta endorfiner, en kall lask och en titt i mejlboxen som presenterar bra kritik av en rapport som UNDP i Georgien har gjort (sjalv bidrog jag ingenting, men man ar val del av teamet :)), gor att en ganska valgorande nojd kansla infinner sig. Tankte tom efter detta inlagg ta och satta mig ner och lasa den dar rapporten. Sen middag och film ikvall, business as usual i SUK, ABK.

Cikada/or? - Finns ordet pa svenska? En slags syrsa, yes?  Hur som helst hors ett standigt, massivt gnissel fran dem, natt och dag, speciellt i vart tradtata compound. De ar langtifran irriterande, bidrar tvartom med lite liv, tropik och exotism (det senare satillvida att de inte fanns under min forra vistelse i ABK). Myggor finns det ocksa ganska gott om, overraskande aggressiva och oradda dartill - eftersom de snarare ror sig som enskilda spejare an i bataljoner. Luften ar tung, (tankte saga fuktig, vilket den ar, men det fick mig att tanka pa sand, och att kvinnan ar ung ;), svart att andas och svart att tanka. Innan den nojda kanslan forsvinner ska jag ga och ta en dusch, utan att ha sagt sa mycket. 

Har forresten ocksa stort noje av all film och musik som jag fick fran nagra av er darhemma. Spank you very much. 

Fredag, fredag, fredag, fredag.....

Nu är det fredag och jag fortfarande inte kommit igång på allvar. Säg det inte till någon. Men jag ska ta helgen och studera lite. Just nu gör jag mig faktiskt lite jobbiga associationer till studietiden. Samma inertia, kolla på dn.se istället för att skriva den där pm:et man egentligen ska, skjuta upp saker, för att få det mångfaldigat igen lite senare. Men undan för undan så blir det mer. Efter ett par månader kommer jag vara unstopable igen ;)

Hur det blir med bloggande får vi se. Det skulle vara kul att skriva lite mer, än mer vardagslikt och lite mer oövertänkt, sådär som toppbloggarna gör - men jag vet inte om det bär sig. Som sagt, frånsett några highlights här och där, så är det basic skrivbordsarbete jag håller på. Ofta inte särskilt spännande, och säkert lätt hänt att man driver in på annan navelskåderi. Hur skulle det kännas att skriva, och läsa: "Idag skickade jag ut ännu en påminnelse om möte. Folk svarar inte och det är så frustrerande. Åh, vad frusterande det är. Om ni bara visste hur frustrerande det är. Asså, jag - Carl-Gustaf - är också en person, inte bara namn, inte bara en volontär. Jag har också känslor. Jag blir ledsen när folk inte svarar. Jag blir så ledsen. Varför kan inte folk se mig  för den jag är. Älska mig för den jag är?" - varje dag? Ni skulle också bli trötta på det, I think. ;)  Nej, seriöst, no offense till bloggkulturen. Det är sjyst grej, skön ventil för de hoppfulla som de frustrerade. Och jag inte är speciellt frustrerad. Jag ligger i mitten. Always in the middle lane, crusin' along. But doin' the needful, jumping the fence. Mina äventyr kan ni numera titta på under följande länk:

http://picasaweb.google.com/cgerixon

(de flesta bilder är från Sverige än så länge)

In Abkhazia - Subtropically humid (skitväder)

Sista färden har gjorts - jag är i Sukhumi. Nytt rum på hotellet - som naturligtvis inte var städat - men kontoret är som förr. Folket här verkar lite nere - vädret den senaste månaden har varit regn, regn, regn. Snart säger de  dock att det ska komma sol, sol, sol. Fast det har de sagt sen jag kom hit i januari. Stimmt nicht das. Hoppas att jag själv kan komma på lite nya vanor, som gör både mitt professionella som mitt fritidsrelaterade liv bättre, effektivare, mer avslappnat kryddat med mer skärpa.  Tänkte t.ex. ta och springa ut en tur i stan. Det blir nog bra. Så kör jag på med jubbet på allvar imorrn.

Second day - still hot as hell

Second day, och jag fortfarande inte kommit igang riktigt. Jobbets plikter borjar tynga ner mig lite, men jag far val med hjalp av lopning, lasning och film lara mig att slappna av nar man sa bor. Jag ar avgasfylld och varm - sakert en 35-40 grader har, och inget vastra hamnen-bad att svalka sig i! - men kanner mig ganska redo att ta itu med mina uppgifter. Ganska. UN or not, sa handlar det mest om kontorsarbete. Det ar ibland svart att se de positiva resultaten av det man gor. But ready or not, here I come. I find the people in need, and I will help them, like it or not ;)


Back in the city, hot as hell

I have arrived. Klockan 04.18 i morse blev jag trott och dann hamtad fran TBI flygplats. Hade lite svart att komma till somns - mina tankar gick till av manga av er darhemma - och har sovit till nu. Jag tror dock att jag snart kommer vara on track, fixar kontrakt imorrn, flyger till SUK pa onsdag. Flygresan var bra annars och hann med en timmes spatsertur i Wien under mellanlandningen. Kande mig lite grann som Ethan H. i ..."Before Sunrise" (eller After Sunset???), minus da Julie. Tog en korv och lyssnade pa en live klassisk gatuforestallning. Kande att det har med att vara i transit kan vara riktigt bra och spannande, fast kom val ocksa till insikt att det oftast ar rattt trottsamt. Naval, det ar laget som det ar. Misstanker att jag kommer med nagra fler blogginlagg framover.