Map of region

Ok, just so there are no misunderstandings: This is a map of the region in which I'm working. It gives you info on languages as well, which might be interesting. Reservation: The name Soukhumi, is often referred to as "Sukhumi" or "Sukhum" or even "Aqua", depending on who you are talking to. I am not making a political statement of any kind through displaying this map. (also, it should be noted that mingrelian is spoken in the southern part of what is referred to as "Abkhazia", in addition to Russian spoken throughout the area.

Maps
Sep 29, 2006 - 1 Photo

Här har jag varit.

En kul grej för wannabe globetrotters - se var ni har varit. Jag har uppenbarligen en lång väg att vandra - 18 länder, 8 procent (baserat på internationellt erkända länder).


create your own visited countries map or vertaling Duits Nederlands

Bröllops bilder (särskrivning rules!)

Jag har pratat vitt och brett om bröllopet jag var på under min semester i Sverige. Jag önskade att jag hade bättre bilder, men...det har jag inte. (Mest vill jag testa att länka bloggbild till bildblogg)


Bröllop
Jul 20, 2006 - 4 Photos

Back in business

Det är lugnt! Kalla tillbaks brandkår och polis (!) CG has arrived in Abkhazia...

Roots

Jag har varit hemma i Sverige snart en vecka. Till trots vissa orosmoment, så har det varit fantastiskt bra! Det är höst, luften är klar och krispig, och jag är glad att kommer där jag kommer ifrån och har alla de vänner jag har. Jag läser Moberg och känner att jag vill gå tillbaka till rötterna, hitta en rar skånetös och slå mig ner i en länga i en liten by vid en skog på vår underbara, omväxlande landsbygd. Låter det för mycket? Om det gör det, så är det bara för att jag känner mig inspirerad, nothing less. 

Min kulturkunskapslärarinna på gymnasiet frågade mig - apropå en tes jag lagt fram om att vara en "världsmedborgare" - om det inte egentligen var så att jag, som hon, stod förankrade i en identitet med "båda fötterna djupt nere i den skånska myllan". Så inskränkt!  - tänkte jag, och lät de kommande åren kännetecknas av ett sökande efter mål, mening och identitet mestadels utanför min hembygds gränser. Jag ska inte överdriva vidden av mina äventyr: Karlsborg, Aix-en-Provence, Bergen, Montreal var aldrig smärtsamt annorlunda upplevelser. Men likväl ställdes jag inför nya miljöer och utmaningar, alltid med förhoppningen att jag just vid det tillfället skulle finna något som jag av olika anledningar inte kunde finna hemmavid. Jag vet att jag inte utgör ett unikt fall. Jag vet också att sökandet efter mål, mening och identitet inte alltid gestaltar sig genom fysiska resor. Men när jag kom hem den här gången, särskilt den här gången, så kändes det som att jag i alla bemärkelser kommit hem.

Jag är fortfarande bekymrad om framtiden, framförallt med tanke på den bana jag trätt in på med jobbet i Abkhazien. Jag vet att jag minst kommer vara där i fyra månader till, men kanske längre, om inte där, så någon annanstans. Just nu ser jag inga reella alternativ för att kunna förena den något idealiserade drömmen jag inledningsvis nämnde med ett meningsfullt yrkesliv. Dessutom har jag fått allför mycket smak på livet utanför Sverige för att vilja ge upp det helt. Men trots det så är jag är glad: Jag vet att det här är en bra plats att vara på; jag har sett prov på hur bra man kan ha det - med särskilda referenser till paret som gifte sig i helgen, Roger och Jenny - som ger mig hopp om att lyckliga och harmoniska förhållande - på det stora hela - kan existera; och dessutom har jag fått en genomträngande, omedelbar och fantastiskt tydlig vision av den jag själv söker genom ett annat exempel (det blir inte tydligare än så ;) Allt som allt, fast livet är och kommer alltid vara en kamp för att göra saker och ting bättre, så vet jag nu varthän jag strävar:
 
Jag ska tillbaka till myllan! 

Semester och annat

Det ar schysst att ha formagan att losgora sig fran allt av materiellt varde. I came into this world naked, and I'm going to leave it naked, so why worry about things, I say? No, quand meme, vissa grejer...

Mitt hjarta bloder, tanken gor mig fortfarande ont, nar jag blir pamind om de saker jag forlorat genom aren. Saker? Nej, inte bara saker - fetischer, symboler, verktyg  - ting som definierar vad man ar eller vill vara, ofta med uppstudsig, irrationell, mojligen ofortjant sjalvsakerhet som foljd. En del av mig har forsvunnit nar dessa forlorat.  Ju aldre och mer trygg i mina vanor jag blir desto mindre kan och vill jag ateruppbygga med ting spunna av nya erfarenheter. Men lat min klagan ha sin gang - Voici, en topp tre-lista over favoritsaker borta for alltid:


3) Min ny-moderna filthatt i engelsk stil, som jag inforskaffade nar jag pluggade Statsvetenskap B i Lund hosten 1999. Det verkar som jag satte trenden - nar jag kom hem efter en sejour i La Fraaaance, sa var det the thing bland de smacoola i Lund. Tyvarr sa forlorade jag beviset pa min trendmedvetenhet under en busstur till Sjobo 2001. Hatten blev kvar pa bussen. Jag blev kvar i Sjobo.

2) En helt fuckin marvellous sextiotals-cigaretthallare i form av en glob (jordglob), vars ovre halva man med ett enkelt knyck drog upp for att avsloja 20 utfallande, individuella rokcylindrar. 340 spann pa Zimmermans var ett fynd for tingesten som fick mig att borja roka. Men sa kom Montreal 2001/2002 - dar jag fann det lampligt att donera globen till nan som skulle ha "battre nytta" av den, min norska bekantskaps vardfamilj. Well, jag vet inte varfor jag gjorde det, aven om faktiskt gillade familjen och den smygrokande pappan som gavan var speciellt amnad till, men antagligen hade det att gora med min inledande referens till att kunna "losgora sig fran allt av materiellt varde". Stupid.

1) The one thing, som jag levt sa nara, ofta bade natt och dag, under snart tva ars tid. Min svarta power-bracelet med Thunder Cat-liknande motiv. Yes, it is gone, och fortfarande - arligt talat - sa kanns det jobbigt, sarskilt med tanke pa sattet den forsvann. Om det bara varit en illasinnad tjuv med smak for estetiskt fullandade armband; eller en fattig luffare med tur nog att hitta vad jag forlorat, sag, pa en av mina vandringar over stadens kullar och berg, sa att jag atminstone kunde trosta mig med att det skulle komma nagon sate till dels...

Nagot mer poetiskt an den fula, osminkade sanningen: Staderskan slangde den for att den hamnat pa golvet, bredvid papperskorgen.

Under en svag, svettig stund under foregaende veckors varmebolja sa lat jag tingesten lamna min armled for att svalka mig pa vad satt var mojligt. Jag lat den vara av, tankte inte pa att ta pa den under nagra likaledes heta dagar, funderade efter en tid pa var jag egentligen lagt den, borjade leta med forvissningen att den bara kunde vara pa en av de tre platser som jag spenderar min tid pa - kontoret, rummet, kontoret (i stan) - och att jag forr eller senare skulle hitta den, men borjade sa sakta fa onda aningar som besannades av staderskan. The horror. The Horror! 

Kan dessa handelser bringa gott med sig? Ar det som min kollega sager, att det var meningen att dessa saker skulle forloras, att nagot ont foljde med deras fard bort fran mitt liv? Jag kommer naturligtvis intala mig det. Och forsoka hitta nya fetischer att fasta mig vid.

Hur som haver, jag kommer hem pa torsdag for drygt 10 dagars semestrande (inklusive brollop) i Malmo med omnejd. Ser fram emot att dranka mina sorger i glada vanners lag!