Utflykt till Sochi

Sochi ligger i Ryssland, cirka 20 mil norr om Sukhumi. Jag var där idag på jobbärende. "Sochi - Gateway to Heaven" - kandidat till vinter-OS 2014, och damn sure they will get it. Hur det nu kan komma sig. Kanske har det något med finansiella bidrag att göra? Hursomhelst, dess ekonomi blomstrar, understödd som stan är av både politiska krafter, dvs Putin, och ett grymt bra läge längs Svartahavskusten (Ryssland har sin storlek till trots inte mycket till kustlinje, iaf inte någorlunda tempererad sådan). Fina bilar, schyssta brudar [enligt "Fashion-TV" så är Ryssland, tillsammans med Brasilien, det land som förser världen med flest modeller] och....fula, men dyra hus.

Tyvärr finns det inget hjärta, ingen själ och ingen samhällelig planering i all dess utveckling. Nöjesfält, hotellkomplex och privata egendomar har kilat in sig mellan boardwalk/väg och hav; reklamskyltar skymmer utsikten av både berg och hav; souvenirbodar säljer samma skit som på andra platser; nyuppsprungna villor tävlar mot varandra i vräkighet, byggda med billigast möjligast material; och trafiken kongesterar sig beredvilligt för att se till att besökaren får se mest möjligast av ovan nämnda. [Hur jobbigt är inte det, tänker jag och märker att jag kanske gör det till en värre plats än det är. Jag såg stan under ca 4 timmar och hade magknip efter McDonaldsbesök. Calme-toi, CG, and get to the point:]  
 
Det var skönt att komma tillbaka till stillsamma Sukhumi. Jag har vant mig vid stället. Det är en liten värld i sig själv, som man lätt kan fastna i om man inte ser upp. Fördelarna har jag redan berättat om i tidigare inlägg. Det har sina problem, needless to say - konflikt och jävelskap, maffia, klaner och korruption - men samtidigt känns det som det är lika mycket dog-eat-dog world i Sochi och, antagligen, på andra platser i Ryssland. I världen. I Sverige? Kanske inte lika jävligt.    


Black Cat, White Cat (and CGs foot)

Black Cat, White Cat (and CGs foot)

Sorry, jag har varit bad blogger. Ska försöka ändra mig. Å andra sidan finns det inte jättemycket att säga. Kommer snart hem! Tills dess, njut av detta fantastiskt artistiska foto...

Internationella kvinnodagen

I'm back and it seems I brought the sun with me. Ska ut pa varpromenad nu. Pa tal om sol och var, och sa dar, sa tankte jag bara uppmarksamma dagen i dag med en liten favorit i repris om hur den betraktas har:

"Let me congratulate sincerely You with the beautiful spring holiday - March 8. Our life
without your kindness, love, aspiration to make life warm and comfortable can not be
imagined"

(de facto president of ABK, March 8, 2006)