En turists klagan...och hyllning

En lang dag framfor datorn, inga speciella happenings - idag har varit en normal dag. Inga moten med generaler, inga flygningar over krigszoner eller bilande langs clearade minstrak. Inte ens movienight eller bastubad. En helt javla normal mandag i en bortglomd semesterort. Jag gick till gymmet och kom pa varfor jag inte gor det hemma. D ar skittrakigt. Jag at en pasta och biff till middag - inget speciellt. Gick hem och droppade revaxor i oronen, jag hor inte sa bra. Det har ar saker som jag inte vill eller ska skriva i en blogg, men som jag gor nu, som en backdrop till:

Att Sukhumi ar valdigt mycket vardag och arbete, till trots att sammanhanget ocksa ar otroligt vackert, tragiskt, storslaget, depraved och sonderslaget och med enorm potential. Men att det jag gor nu, aven om det kanns trakigt ibland, ocksa ger mig otroligt mycket. Jag redigerar ett paper som de flesta NGOs och andra organisationer kommer att lasa och dra atminstone lite nytta av. Detsamma galler for det kommande informationscentrumet i annu hogre grad. Jag pluggar en halvtimme ryska var kvall, forutom det jag hor under dagarna, och lo and behold, nagot av det borjar faktiskt fastna. Under min revaxorstund hann jag ocksa lasa lite i en vanlig bok, vilket jag gjort alldeles for lite under mina ar i arbetsloshet/mejeriarbete. Och sen rundar jag med en nan timme framfor 'how I met your mother" (compliments of Andy). Mitt sociala liv, well aven om jag gatt pa hikes och hangt med nagra int. NGO-arbetare har, och tar en ol eller tva i campens bar, sa kan det inte jamforas med Malmolivet och er dar hemma. Men den det ar en borjan, och Tbilisi hagrar alltid med sitt nattliv (trodde aldrig jag skulle saga det...) Jag forsoker skriva logg och vad jag kan pa den har bloggen, men jag hoppas ni forstar om kvaliteten pa grund av lite tidsbrist och mycket datatrotthet inte kanske blir den basta... Men sammantaget - kort sagt - sa ar jag tacksam over att vara har.

Ta det lugnt i snon och kylan. Ga pa bio, at mjolkchoklad och ahlgrens bilar, fika, dansa, lyssna pa bra musik, enjoy!


Kommentarer
Postat av: Pia

Hör du dåligt?...E det flygplans/helikopterproppen som fortfarande sitter fast?
Hemma i Sverige är det snön som sitter fast..kallt och helt underbart väder. Det bästa är att försöka se det positiva i det negativa...om det går..Skönt att du har kommit tillrätta och att du trivs(för det gör du, va?). Kram Syrran.

2006-01-24 @ 13:55:15
Postat av: Pia

glömde...vad har du för e-mail adress?

2006-01-24 @ 13:56:52
Postat av: Sofie

Utgår ifrån att det är Dostojevskij i original som är den "vanliga boken". Själv har jag lagt skönlitteraturen på hyllan för en djupdykning (märk ordvitsen) i vattenlitteraturen. Schysst att veta att det verkar fungera där borta, även om allt förmodligen är sådär smått kaotiskt och osäkert såsom det alltid är i början av en, i slutändan, fantastisk erfarenhet. Du kommer att lära dig så mycket av att vara kulturkrockad. Enjoy det! Alltid hatat Ahlgrens bilar.

2006-01-24 @ 15:15:07
Postat av: Britta

I kväll blir det bio hemma. Verkar vara nåt Hitchcock tema på gång på tv vilket upskattas i allra högsta grad!! Förra veckan visade de Fönstret mot gården och ikväll är det Mannen som visste för mycket. Filmen ska avnjutas tillsammans med plättar, sylt och glass. Fina grejer det. Skönt att höra att du har kommit tilrätta. Ser fram emot en rapport om dina klubbkvällar i Tbilisi. Tbilisi by night. För min del blir det nog inte så mycket klubbing i helgen. Mamma kommer och stannar tills på lördag och sen så flyttar ju maria och andreas tidigt på söndag. Men på torsdag ska jag på realesefest på Inkonst så lite suupande blir det ju..

2006-01-24 @ 20:42:37
Postat av: cg

Jag upptäckte just att någon i hotellkomplexet jag bor på (vilket ligger inom själva campen) har trådlöst nätverk, I can blog in bed, yes!

Ohh, la la, Fönstret mot gården en klassiker, jag får leta bland mina medtagna dvd-gömmor efter nåt liknande. Flytt på lördag, I which I could help...

Boken heter "What I loved", långt från dostojevski...

[email protected]

2006-01-24 @ 22:12:09
Postat av: cg

Jag upptäckte just att någon i hotellkomplexet jag bor på (vilket ligger inom själva campen) har trådlöst nätverk, I can blog in bed, yes!

Ohh, la la, Fönstret mot gården en klassiker, jag får leta bland mina medtagna dvd-gömmor efter nåt liknande. Flytt på lördag, I which I could help...

Boken heter "What I loved", långt från dostojevski...

[email protected]

2006-01-24 @ 22:20:57
Postat av: cg

Ja, vad fan, dubbelposta är ju d som gäller nu...

2006-01-24 @ 22:49:51
Postat av: Maricka

Jag är trött, det är sent och jag ska börja packa ihop sista lasset som handgripligen ska släpas genom gruset Bondegatan upp i morgon. Det blir ingen längre kommentar mao. Ville bara berömma dig för det eminenta bokvalet. Min absoluta favoritbok, i synnerhet på orginalspråk. Har redan prackat på flera nära och kära kopior av den, dock med ojämn uppskattning. Kommentera den gärna när du läst klart.

2006-01-25 @ 00:29:53
Postat av: andreas

cg:
" Flytt på lördag, I which I could help..."
Yeah right.

min blygsamhet hindrar mig från att berätta vem det var som prackade cg på "what i have loved".

idag har jag klippt mig, imorgon ska jag besiktiga vår bil, på söndag flyttar vi. det händer mycket i malmö...

sänder ett mail inom kort.

2006-01-25 @ 14:10:23
Postat av: andreas

felskrivning: "prackade cg på"

ska så klart stå: "backade på cg"

förlåt.

2006-01-25 @ 14:24:06
Postat av: Anna B

Ar boken ni snackar om skriven av Siri Hustvedt? I sa fall - skitbra verkligen! Visste ni att det ar Paul Austers fru som ar forfattaren?

2006-01-25 @ 14:31:36
Postat av: Pappa

Hej Carl-Gustaf!
Du tycks ha kommit in i vardagslivet. Det tar kanske längre tid o komma in i nöjeslivet (typ Malmö). Har du det kallt i din bostad. Gasledningen till Ryssland har ju sprängts av.
Ha de.................
Pappa

2006-01-25 @ 16:38:18
Postat av: Pappa

Tryckfelsnisse: Gasledningen till Ryssland - fel. Gasledningen från Ryssland - Rätt

2006-01-25 @ 17:16:58
Postat av: cg

Jojo, andy rekommenderade den till mig - liksom "how I met your mother"...word, man, word! Har bara läst fyrtio och en halv sida, men den känns bra, luktar gott, fyller mig med...well, anywho, visste inte det var austers fru, men borde kanske anat något av dedikationens "For Paul Auster".

Och apropå kyla - här är så j-a kallt, inte pga av sprängda ledningar, utan pga oisolerade hus och osedvanligt kallt väder. Det ska ju egentligen vara subtropiskt klimat här; regn, inte snö. Gasgrejen är förresten ganska intressant: d senaste jag hörde var att georgierna beskyllde ryssarna för att söla med flit och neka georgiska specialister hjälpa till; andra viskade något om att d var georgierna själva som sprängt ledningen. ahh, the crazy world of politics!

2006-01-25 @ 20:59:56
Postat av: Anna-Karin

Hallå! Har inte haft tillfälle att uppdatera mej förrän nu - man är ju inte med i cyberspacegrejen, utan använder datorn till spindelharpe-patiens istället för surfing. Nice att du har det bra!Vi har kära mor på besök i helgen - så det blir inte så mkt action. Kanske en skvätt bio eller nåt, å så den omtalade flytten då. Ska strax hämta Marre och Eliah på stationen. Wunderbar! Har längtat efter lilla loppan en hel del - å Marre också för den delen. Har barnsäkrat lägenheten så gott det går, vattenpipan på högsta hyllanetc. Ålright - styr upp gasgrejen nu. kram ak (fabio hälsar)

2006-01-26 @ 21:58:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback